Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de autotransporter jouw eigendom wordt. Financial lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt het product op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt.

Hoe werkt financial lease nou precies?

Bij financial lease koop je in feite de autotransporter, maar wel pas na afloop van het leasecontract. In de tussentijd betaal je in maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Op die manier heeft de financial lease eigenlijk nog het meeste weg van een ouderwetse banklening. De leasemaatschappij is de juridische eigenaar van de autotransporter, degene die het contract afsluit (jij dus) de economisch eigenaar. Aan het einde van de looptijd, wanneer je alle termijnen hebt betaald, neem je het volledige eigendom van de autotransporter over. Je wordt dus altijd eigenaar van de leasewagen.

Voordelen van financial lease

Financial lease biedt jou de mogelijkheid om snel en voordelig in jouw eigen autotransporter te rijden. Je behoudt het vermogen binnen de onderneming, waardoor je de ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen, zodat jouw onderneming blijft groeien. Wij zetten de voordelen voor jou nog even op een rijtje:

– Je investeert zonder liquiditeitsverlies
– 100% leasing van de autotransporter
– Je profiteert van diverse fiscale voordelen
– Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
– Je bepaalt zelf de looptijd van het contact
– Acceptatie zonder aanleveren van de jaarcijfers is mogelijk
– Je kunt de leasetermijn verlagen door een aanbetaling of door het gebruik van een slottermijn
– Acceptatie-check binnen 30 seconden